2012. október 16., kedd

London III.

Nos, azt mindenképp sikerült megállapítanunk, hogy Londonra kevés 5 nap. Illetve elég lenne, ha minden nap reggel hatkor kelnénk, és éjfélig aktívkodnánk, de ezt nem akarjuk. Igazából így is elég lesz arra, hogy a kötelezőket letudjuk, de plusz dolgokra, mint például érdekes kiállítások, különleges, eldugott múzeumok és extravagáns boltok, most nem lesz időnk. Még erre sem. Vagy igen, ha kihagyjuk a Buckigham Palotát és a Sohót, a Hyde Parkot, a British Museumot.

Egy utazásban mindig az tetszik a legjobban, amire nem számítunk, és mégis király. Vagy amiről egyáltalán nem is hallottunk még, és még királyabb. Ilyen volt a Camden Market, leírhatatlan szerkezetű piaccal, egy kb. 200 éves halászfalu-jellegű épületegyüttesben, 30 féle nemzet kajájával és rengeteg coolabbnál coolabb csecsebecsével, amik persze nem olcsók.


Aztán ilyen volt Little Venice is, ami szintén Camdenben van, és persze nem olyan, mint Velence, mert lényegében csak egy csatorna, meg egy másik ami abba fut bele, de hangulatilag hasonló, illetve teljesen más, valójában teljesen egyedi, nincs is értelme összehasonlítani.


Ezeken kívül természetesen megnéztük a kötelezőket (a fentebb említetteken kívül). Tower, Tower Bridge, Parlament stb., Oxford Street, Portobello Market, Greenwich, City, Canary Wharf stb.

Még van két nap, és közelében se vagyunk annak, hogy egyáltalán egyszer is elmenjünk mindenhova, hihetetlenül nagy ez a város. Addig is, ha van valami, amit nem említettem, és nem érdemes kihagyni, szóljatok még most :)

1 megjegyzés:

zsozsika írta...

En ket napot voltam Londonban, meg se probalkoztam azzal, hogy lassak barmit is. A listamon a parlament volt, azt kipipaltam, utana mar minden gratisnak szamitott, de metrozni baromira imadtam.